Filistin'deki durum ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına dair, Kıbrıs'ta United for Palestine tarafından diğer kuruluşlarla iş birliği içinde düzenlenen bir protesto yürüyüşü, pazartesi günü Lefkoşa'da yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Organizatörlerin açıklamasına göre etkinlik, yerel saatle 18.00'de Ledra Caddesi'nde başladı ve konuşmalar ile bir tiyatro etkinliğini içerdi; ardından Eleftheria Meydanı'na doğru bir yürüyüş yapıldı. Katılımcılar, Filistin'in kendi devletine sahip olma hakkını destekleyen ve Kıbrıs Cumhuriyeti de dâhil olmak üzere Batılı güçler, ABD ve AB'nin İsrail'e "siyasî, diplomatik, ekonomik ve askerî destek sağlama konusundaki suç ortaklığı"na karşı sloganlar içeren pankartlar taşıdı.

Sözcü, polisin koordinasyonuyla gerçekleştirilen yürüyüş sırasında herhangi bir sorun veya beklenmedik olay yaşanmadığını belirtti.

Yürüyüşle ilgili yayımlanan basın açıklamasında organizatörler, United for Palestine tarafından geçen yıl düzenlenen tüm önceki protestolar gibi bu protestonun da "kesinlikle şiddetsiz ve barışçıl" olduğunu, hükûmeti ya tüm ticari, iş ve askeri iş birliklerini sona erdirerek suç ortaklığını bırakmaya ya da Kıbrıs'ta ve yurt dışında insanlığın yararına neden soykırıma suç ortaklığının olduğunu Kıbrıs halkına açıklamaya zorlamayı amaçladığını söyledi.

Katılıcılar, "Bu nedenle, İsrail ile tüm ticari ve iş anlaşmalarının sona erdirilmesini, İsrail'in boykot edilmesini, yatırımların geri çekilmesini ve yaptırım uygulanmasını ve İsrail'e askerî olarak yardım etmek amacıyla Kıbrıs limanlarının, havaalanlarının ve hava sahasının kullanımına izin verilmesinin durdurulmasını talep ediyoruz" diye vurguladılar.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı