Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi (TEPK/KTÜ) İnşaat Mühendisliği ve Geomatik Bölümünün araştırma ve inovasyon potansiyelini artırmayı amaçlayan ENGINEER projesi kapsamında Eratosthenes Mükemmeliyet Merkezi tarafından “Kültürel Miras İnovasyonu: İhtiyaçlar, Fırsatlar ve Gelecek Sinerjileri” başlıklı bir çalıştay düzenlendi.

Merkez tarafından yapılan basın açıklamasında, çalıştayın Kıbrıs'taki kültürel miras alanında önde gelen araştırmacıları, uzmanları ve profesyonelleri bir araya getirdiği ve KTÜ öğrencilerinin de önemli ölçüde katılım gösterdiği belirtildi. Sunumlarda, kültürel mirasın daha iyi korunması, yönetimi ve belgelenmesi için inovasyonun önemi vurgulanırken, yenilikçi çözümlerin ve ileri mühendislik yaklaşımlarının teşvik edilmesi gerektiği ifade edildi.

Çalıştayda; kültürel miras alanındaki çeşitli ve yenilikçi faaliyetler, uydu uzaktan algılama kullanarak yağma faaliyetlerinin yarı otomatik olarak belirlenmesi için öncü bir yöntem, 21. yüzyılda kültürel mirasın yönetimiyle ilgili zorluklar ve yenilikçi izleyici etkileşim stratejileri gibi konularda sunumlar yapıldı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı