Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, BM Genel Sekreteri ve Kıbrıslı Türk liderle önümüzdeki pazartesi günü New York'ta gerçekleştireceği görüşmeye, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi için diyalog sürecinin yeniden başlamasına olanak sağlayacak koşulları yaratmak amacıyla gittiğini bir kez daha yineledi. Ulusal Konsey toplantısının ardından kendisini desteklenmiş hissettiğini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Christodoulides, toplantıyı oldukça yapıcı olarak nitelendirdi.

Limasol'da heykeltıraş Phillipos Yiapanis'in heykel sergisinin açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı, New York'taki toplantının öneminin ve sorumluluklarının farkında olduğunu söyledi. Genellikle siyasi rakipler tarafından eleştiriler geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Christodoulides, Ulusal Konsey toplantısının en yapıcı toplantılardan biri olduğunu ifade etti.

Farklı yaklaşımlara azami saygı gösterildiğini ve New York'taki toplantı öncesinde kendisini daha da güçlenmiş hissettiğini belirten Cumhurbaşkanı, tek amacının diyalogun, üzerinde mutabık kalınan çerçevede ve vatanımızın yeniden birleşmesine yol açacak şekilde yeniden başlaması için koşullar yaratmak olduğunu söyledi.

Heykeltıraş Yiapanis'in çalışmalarını öven Cumhurbaşkanı Christodoulides, sanatçının deneyimlerini, evrensel iletişim ve ifade dili olan sanata dönüştürmeyi başardığını belirtti.

Serginin ismi "50 Yıllık Türk İstilası, 50 Yıllık İşgal, 50 Yıllık Mültecilik, 30 Yıllık Gözyaşı" olarak belirlendi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı