Turizm Müsteşarı Kostas Koumis, Akdeniz'i ve kıyılarını korumak için ortak hareket etme gerekliliğinin her zamankinden daha acil olduğunu belirterek, Akdeniz ülkelerini bu kadar popüler kılan deniz ve güneşin korunması gerektiğini vurguladı.

Turizm Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre Koumis, Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni'nin daveti üzerine, "Doğu Akdeniz Kıyı ve Deniz Turizmi Araştırma ve İzleme Merkezi" programının başlangıcını kutlamak amacıyla Yunanistan'ın Mesinya kentinde düzenlenen Bakanlar Konferansına katıldı.

Program, Akdeniz bölgesindeki kıyı ve deniz turizminin gelişiminin ayrıntılı olarak izlenmesini amaçlıyor.

İlgili açıklamaya göre, konferansa katılan Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Hırvatistan, Karadağ ve Arnavutluk, kıyı ve deniz turizminin Akdeniz bölgesinde büyüme ve refah için temel bir itici güç oluşturduğu ve bu nedenle çevreleyen kıyıların korunmasının ortaklaşa ele alınması gerektiği konusunda anlaştı.

Yuvarlak masa toplantısında konuşan Koumis, girişimin öneminin ve Akdeniz ülkelerinin Akdeniz'i ve kıyılarını korumayı amaçlayan ortak eylemler geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Akdeniz'i ve kıyılarını korumak için ortak hareket etmek her zamankinden daha önemli" diyen Koumis, "sadece bu şekilde Akdeniz ülkelerini bu kadar popüler kılan 'Deniz ve Güneş' ürününün korunabileceğini" sözlerine ekledi.

Koumis ayrıca, tüm Akdeniz ülkelerinin turizm sektörünü büyük ölçüde Akdeniz'in kendine özgü özellikleri sayesinde geliştirdiğini de sözlerine ekledi.

Yetkili, "Kuşkusuz Akdeniz ülkelerinin güzel kıyıları, karşılaştırmalı üstünlüklerinden birini oluşturuyor ve her ülke ve hepsi toplu olarak onları korumak için önlemler almalı" dedi.

Dünya Turizm Örgütünün himayesinde gerçekleşen konferansta bakanlar konuyla ilgili ortak bir deklarasyon imzaladılar.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı