Orman Dairesi, 31 Ağustos Cumartesi günü için orman bölgelerinde yangın çıkma tehlikesinin kırmızı alarm düzeyinde olduğunu belirterek halktan yangına neden olacak faaliyetlerden kesinlikle kaçınmaları ve dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada, izinsiz ateş yakmanın yasak olduğu ve 2012 tarihli Orman Yasası uyarınca 10 yıla kadar hapis veya 50.000 avroya kadar para cezası veya her ikisiyle birden cezalandırılan bir suç olduğu hatırlatıldı. 1988 tarihli Kırsal Alanlarda Yangınların Önlenmesi Yasası uyarınca ise 5 yıla kadar hapis veya 20.000 avroya kadar para cezası veya her ikisiyle birden cezalandırılabilir.

Orman Dairesi tarafından yapılan açıklamada, izinsiz kesinlikle ateş yakılamayacağı, piknik alanlarındaki mangal ve ocak yerlerinde yemek hazırlamak için iyi amaçlarla ateş kullanılması durumunda her zaman ihtiyatlı olunması uyarısında bulunuldu/ Halktan  orman içinde veya kenarında herhangi bir yangın veya duman görülmesi hâlinde 1407 Orman Dairesi veya 112 İtfaiye Servisine derhâl telefon etmesi istendi.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı