Milletvekili Alexandra Attalidou, 5-9 Temmuz tarihleri arasında Kanada Parlamentosunun ev sahipliği yaptığı 49. Frankofoni Parlamenter Asamblesi (FPA) Oturumuna katılmak üzere cuma günü Montreal'e gidecek.

Meclisten yapılan açıklamada, Meclis Başkanı Annita Demetriou'nun FPA Başkanı Francis Drouin'e yaptığı ve FPA tarafından olumlu karşılanan resmî başvuru sonucunda, Meclisin Asambleye ortak üye statüsüyle kabulünün Oturum sırasında açıklanacağı belirtildi.

Oturumda Kanada Senatosu ve Temsilciler Meclisi Başkanları Raymonde Gagné ve Greg Fergus birer konuşma yapacaklar ve ardından güncel siyasi konular ve örgütü ilgilendiren konularda Frankofoni Uluslararası Örgütü Genel Sekreteri Louise Mushikiwado ile görüş alışverişinde bulunulacak.

Attalidou, "Yapay Zekâ ve Parlamenter Sistem" konulu bir tartışmanın yapılacağı Asamble Genel Kurulu çalışmalarına katılacak.

Ayrıca, kadınların eşitliği ve hakları, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konularının ele alınacağı FPA Kadın Ağı toplantısına da katılacak.

Toplantıda ayrıca, savaş bölgelerinde kadınların ve kız çocuklarının korunması, insan ticaretinin önlenmesi ve kadınların mülkiyet hakları konularında ağın raporları da ele alınacak.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı