Cumhurbaşkanı Nicos Christodoulides pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın büyük ölçüde yatırıma dayalı bir ülke olduğunu, ciddi ve güvenilir yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yükümlülüklerini yerine getirebilecek yatırımcılar istediklerini de sözlerine ekledi.

PETROLINA tarafından tasarlanan “Larnaka: Land of Tomorrow” projesi ile ilgili olarak Larnaka sahilinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Christodoulides, projenin "Larnaka şehri için yeni bir başlangıca işaret ettiğini" söyledi. Christodoulides, Land of Tomorrow projesinin Larnaka'da ve Kıbrıs'ta yalnızca başka bir kentsel gelişim değil, Larnaka kenti için yeni bir gelişim dinamiğinin açık bir beklentisi olduğunu söyledi.

Etkinlikte Bakanlarla birlikte bulunmasının yürütme olarak söz konusu projeye ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Christodoulides, "özel bir girişim, sürdürülebilir kalkınmanın bir örneği, yönetimimizin temel dayanaklarından biri olmuş ve olmaya devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı