Siyasi parti liderleri, 9 Haziran seçimlerinin ardından salı günü ülkenin seçtiği altı milletvekilinin ilân edilmesinin ardından yaptıkları açıklamalarda, Kıbrıs ve Avrupa Birliği (AB) yararına birlik ve sıkı çalışma mesajları verdiler.

Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkanı Annita Demetriou, zorlu bir kampanyanın artık sona erdiğini, önlerinde sıkı bir çalışma olduğunu ve bunu yönetmeye çağrıldıklarını söyledi.

Demetriou, DİSİ'nin Avrupalı ​​ve sorumlu bir parti olduğunu, zorluklara yanıt verme konusunda kendilerine daha büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti.

DİSİ milletvekilleri Loucas Fourlas ve Michalis Hadjipantela'nın ellerinden geleni yapacaklarını belirten Demetriou, Kıbrıs'ın önce geldiğini vurguladı; tüm milletvekillerine “iyi şanslar” diledi.

AKEL Genel Sekreteri Stephanos Stephanou, seçim sürecinin sorunsuz geçmesinden dolayı yetkilileri kutladı.

Partisinin Milletvekili Giorgos Georgiou'nun Avrupa Parlamentosu'nun işleyişi ve eylemleri konusunda değerli bir deneyime sahip olduğunu, bu deneyimin AKEL'in Kıbrıs ve halkı için çalışmalarına devam etmesini sağlamak için kullanılacağını kaydetti. Stephanou, AKEL'in AB'nde daha iyi toplumların ve vatandaşların yararına çalışarak hem Avrupa hem de Kıbrıs’ta daha iyi günler yaşanmasına uğraş vereceğini; diğer milletvekilleriyle iş birliği arayacağını, Kıbrıs'ın ve halkının her şeyden üstün olduğunu bildirdi.

Bağımsız Milletvekili Fidias Panayiotou, seçilmesinden duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdi; bugüne kadar çok şey söylendiğini ve bundan sonra icraatları görüleceğini ifade etti.

ELAM Başkanı Christos Christou, partisinin 40.000'den fazla kişiyle tek milletvekilini seçmesine teşekkür etti; kendi milletvekillerinin Avrupalı ​​Muhafazakârlar ve Reformistlerin partisine katılacağını, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin çıkarlarını savunmak için mümkün olan her şeyi yapacağının sözünü verdi.

Demokratik Parti DİKO’nun Başkanı Nicholas Papadopoulos, zorlu ve karmaşık bir süreç olmasına rağmen seçimlere katılan vatandaşlara ve sürecin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı İçişleri Bakanlığına teşekkür etti.

Bundan sonra Avrupa Parlamentosu'nda her şeyden önce Kıbrıs'ın temsilcisi olduklarını, öncelikli görevlerinin ülkenin çıkarlarına hizmet etmek ve en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek tüm milletvekillerini kutladı.

Milletvekili Costas Mavrides'in, Avrupa Parlamentosu'nun ikinci büyük siyasi grubu olan Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı'nın üyesi olduğunu, Kıbrıs ve Kıbrıs halkının çıkarları için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Avrupa Birliği’ne 2004 yılında katılan Kıbrıs, Avrupa Parlamentosu’na altı milletvekili seçiyor.

 

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı