Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Papanastasiou, pazartesi günü Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanou ile gerçekleştirdiği toplantıda, Kıbrıs-Yunanistan-İsrail elektrik bağlantısı projesi ile Vasiliko’ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) getirilmesi projesinin sonraki adımları hakkında bilgi verdi. Görüşmede ayrıca enerji sektörünü ilgilendiren genel konular da ele alındı.

 

AKEL tarafından yapılan açıklamaya göre, Stefanos Stefanou toplantıda partisinin elektrik bağlantısı, Vasiliko projesi ve enerji politikasına dair geniş kapsamlı meseleler konusundaki görüşlerini Bakana aktardı.

 

Stefanou, AKEL'in elektrik bağlantısının ülkemiz için stratejik bir enerji projesi olduğunu ve tüketicilere daha ucuz elektrik sağlayarak ülkeye fayda sağlaması gerektiğini vurguladı.

 

Vasiliko projesine ilişkin olarak ise Stefanou, LNG'nin gelişindeki gecikmenin elektrik maliyetlerini artırdığını belirterek, projenin hayata geçirilme takvimi konusundaki endişelerini bir kez daha dile getirdi. AKEL Genel Sekreteri, projenin bir an önce tamamlanması ve aynı zamanda proje etrafındaki skandalların derinlemesine araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Stefanou ayrıca, önümüzdeki günlerde yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten şirketlerin elde ettiği aşırı kârların vergilendirilmesine yönelik bir yasa önerisini Meclise sunmayı planladıklarını bildirdi. 

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı