Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanı Alexis Vafeades salı günü Lüksemburg'da düzenlenecek olan Avrupa Birliği (AB) Ulaştırma Konseyi toplantısına katılıyor.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Konsey, diğer konuların yanı sıra demiryolu alt yapısının kullanılabilirliğinin arttırılması ve sınır ötesi koordinasyonun daha iyi hâle getirilmesi konularını ele alacak.

Karayolu güvenliği alanında Konsey, bir üye devlette yaşanmayan ciddi karayolu trafik suçlularının cezasız kalmasının önlenmesine ve karayolu trafik suçlarına ilişkin sınır ötesi bilgi alışverişine ilişkin bir direktif teklifi hakkında bilgilendirilecek. Konseyde, alternatif yük taşımacılığına ilişkin direktif teklifi de görüşülecek.

Açıklamada ayrıca, Ocak 2026'da Kıbrıs'ın Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığına hazırlık bağlamında, Vafeades’in, Polonya ve Danimarka Ulaştırma Bakanları ile bir araya gelerek yaklaşan Avrupa Konseyi Üçlü Dönem Başkanlığını (Ocak 2025-Haziran 2026) görüşecek ve koordine edeceği aktarıldı.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı