Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Lübnan Hizbullah lideri Hassan Nasrallah'ın son açıklamalarına ilişkin yaptığı yorumlardan dolayı Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Christodoulides’e teşekkürlerini iletti.

Hükûmet kaynaklarına göre Mikati, Christodoulides’in Nasrallah'ın önceki beyanına cevaben yaptığı "mükemmel diplomatik yorumu" için minnettarlığını dile getirdi. Mikati, Cumhurbaşkanının bu şekilde "önemsiz bir tartışmayı durdurduğunu" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Christodoulides de Mikati'ye teşekkürlerini ileterek, kamuoyuna yaptığı açıklamaları yineledi. İki liderin iletişimde kalmaya devam edecekleri belirtildi.

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos'un Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Bou Habib ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede iki ülke arasındaki tarihi bağlar yeniden teyit edildi ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Kombos, Kıbrıs'ın bölgedeki istikrarlı rolünü vurguladı.

Çarşamba günü yaptığı televizyon konuşmasında, Hizbullah lideri Nasrallah, Kıbrıs'ın havaalanlarını ve üslerini İsrail'in Lübnan'a saldırısı için açması durumunda, Hizbullah'ın Kıbrıs'ı "savaşın bir parçası" olarak göreceğini belirtmişti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı