Yüksek Askeri Eğitim Kurumlarından mezun olan 32 yeni subayın yemin töreni Korno'daki "Stavros Stylianides" kampında gerçekleştirildi.

Mezunlar hava, deniz ve kara kuvvetleri olmak üzere üç ordu koluna mensup. Aralarında Paziko'daki askerî akademiden mezun bir kadın subay da bulunuyor.

Tören, Savunma Bakanı Vasilis Palmas ve Millî Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Georgios Tsitsikostas'ın birlikte askerî birliği denetlemesiyle başladı ve Askeri Müzik Okulu bandosu askerî marşlar çaldı.

Ardından komando birliği tarafından savaş bayrağı getirildi. Sonrasında yemin töreni gerçekleştirildi.

Millî Muhafız Ordusu Komutanı günlük emirde şunları belirtti:

"Millî Muhafız Ordusu kendisini geliştirerek modern operasyonel koşullara uyum sağlıyor. Aynı zamanda, üstlendiği görevler ve iş birlikleri aracılığıyla diğer ülkelerin silahlı kuvvetleriyle ilişkilerini geliştiriyor. Bu da ona yeni bir boyut ve Doğu Akdeniz bölgesinde önemli bir rol kazandırıyor."

"Sürekli gelişme sadece sistemler ve araçlarla ilgili değil; çünkü savaş alanında zaferin ve başarının belirleyici faktörü insandır. Personelimiz, en önemli güç çarpanı ve niteliksel karşılaştırmalı avantajımız olarak ilgi odağımız olmaya devam edecek."

Ardından 32 mezuna kılıçları takdim edildi.

Savunma Bakanı Vasilis Palmas konuşmasında, Millî Muhafız Ordusunun "kuruluşundan altı on yıl ve 1974'teki işgalden yarım asır sonra, yeni çok boyutlu bir rol üstlendiğini" belirterek "Aynı anda birçok zorluğa cevap vermek zorundayız" diye ekledi.

"Millî Muhafız Ordusunu modernize ediyor, güçlendiriyor ve geliştiriyoruz. Amacımız onu modern, güvenilir, esnek ve etkili bir ordu hâline getirmek, vatanımızın egemenlik haklarını savunabilecek ve modern asimetrik tehditlere tam olarak karşılık verebilecek duruma getirmektir" diye ekleyen Bakan, "Silahlanma programımızın uygulanması ve diğer yenilikçi değişiklikler yoluyla savaş gücümüzü ve caydırıcılık kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz" diye vurguladı.

Tören milli marşla sona erdi.

Törene Yunanistan'ın Kıbrıs Büyükelçisi Ioannis Papameletiou, milletvekilleri, Savunma Bakanlığı yetkilileri, polis ve itfaiye temsilcileri ile yeni mezun subayların aile, akraba ve arkadaşlarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı