Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Vasilikos'taki LNG terminali projesinin stratejik önemini vurgulayarak, projenin geleceğine ilişkin alternatif planların mevcut olduğunu açıkladı. Kıbrıs Otelciler Birliği'nin (PASIXE) yıllık Genel Kurulu öncesinde gazetecilere açıklama yapan Christodoulides, şirketle yaşanan anlaşmazlıklar ve gecikmelere rağmen, projenin elektrik fiyatlarını düşürme hedefi açısından kritik olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, mevcut durumda tahkim sürecinin devam ettiğini ve bu nedenle detaylı yorum yapamayacağını ifade etti. Bununla birlikte, gelişmelere bağlı olarak uygulanabilecek Plan 1 ve Plan 2 olarak adlandırdığı alternatif stratejilerin hazır olduğunu duyurdu.

 

Hayat pahalılığı

-----------

 

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL'in hükûmeti hayat pahalılığı konusunda eleştirmesine dair yorumu sorulduğunda "AKEL'e ve onun tarihsel önemine saygı duyuyorum. Ancak ekonomi hakkında konuşurken daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte ekonomi yönetiminin sonuçlarını hepimiz gördük. Biz kesinlikle ekonomiyi o seviyelere getirmeyeceğiz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı "Ekonomi politikamız sağlam bir malî sistem, malî sorumluluk ve sürekli reformlara dayanıyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları da bu politikayı takdir ediyor. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hedefli sosyal yardımlar yapabiliyoruz. Ayrıca eğitim ve sağlık gibi öncelikli alanlarda da önemli adımlar atabiliyoruz"dedi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı