Ukrayna'da 8 Temmuz'da gerçekleşen Rus füze saldırısının kurbanlarını anmak için Kıbrıs'taki dört şehirde protesto eylemleri düzenlendi.

Ukrayna-Kıbrıs Dostluk Topluluğundan yapılan açıklamada, göstericilerin Ukrayna'ya destek vermenin yanı sıra, Rus terörünün durdurulması gerektiğini, bunun için silah yardımı ve yaptırımların uygulanmasının gerektiğini belirttikleri ifade edildi. Bu şekilde saldırganlığın Ukrayna sınırlarını aşmadan durdurulması gerektiği vurgulandı.

Larnaka'da yaşayan Ukraynalılar, Odessa'dan kardeş şehir olarak verilen bir hediye olan Çapa-Kalp Anıtı'nın yanında mumlar yaktılar. Baf’ta çocuklar "Help Ukraine. Save Us From Russia" yazılı pankartlar taşıdılar. Lefkoşa'daki toplanmaya, Ukrayna büyükelçiliği temsilcileri de katıldı. Yapılan açıklamaya göre en büyük gösteri, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla Limasol’da gerçekleşti. Kısa bir toplanma ve Yunan Katolik Kilisesi Papazı Babai Vasili'nin duasının ardından, Molos kıyısında bir yürüyüş düzenlendi.

Ukrayna ordusuna göre, 8 Temmuz'da Rus ordusu Ukrayna'ya çeşitli tiplerde 40'tan fazla füze fırlattı. Saldırılar Kiev, Kryvyi Rih, Dnipro ve Pokrovsk'u vurdu. 9 Temmuz sabahı itibarıyla, bu saldırıda ölenlerin toplam sayısı 38'e ulaşmıştı, bunlar arasında dört çocuk da bulunuyordu. Ayrıca toplamda 190 kişi yaralandı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı