“Görev Mümkün: Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Araştırmacılar Gemide” sloganıyla, Avrupa Araştırmacılar Gecesi 18’inci yılında 27 Eylül Cuma günü Lefkoşa Devlet Fuar’'nda düzenlenecek.

Araştırma ve Yenilik Vakfı’nın (RIF) konuyla ilgili basın açıklamasında, 27 Eylül Cuma günü 08.30’dan 22.00’ye kadar genç yaşlı herkesin bilim, araştırma ve yenilik yıllık kutlamasında heyecan verici bir deneyim yaşamasının beklendiğini belirtti.

Etkinlik, RIF tarafından ülkenin önde gelen araştırma, yenilik ve iş örgütleriyle iş birliği içinde, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’in himayesinde düzenlenecek.

Basın açıklamasında etkinliğin Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olduğu, Avrupa içinde ve dışında 23’ten fazla ülkede ve 400’den fazla şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirileceği, hepsinin araştırma kültürünü teşvik etme, bilimi topluma ve yeniliğe taşıma, üniversiteler, araştırma merkezleri ve yenilikçi işletmeler tarafından yürütülen araştırma faaliyetlerini vurgulama amacı taşıdığı vurgulandı.

Bu yılki etkinliğin ana temasının yine iklim değişikliğine uyum, kanser, sağlıklı okyanuslar, denizler ve kıyı ve iç sular, iklim açısından nötr ve akıllı şehirler ve toprak ve gıda sağlığı gibi küresel zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmek için 5 Avrupa Birliği (AB) Misyonu ile ilgili temalar olduğu duyuruldu.

Gecede, Avrupa Araştırmacılar Gecesi'nin bir parçası olarak bilim insanları, akademisyenler, araştırmacılar ve girişimcilerin bir süreliğine iş yerlerinden ayrılarak faaliyetlerini ve başarılarını kamuoyuna sunacaklar.

Fuar alanında halk, bilim insanlarının görev yaptığı 60’tan fazla standı gezebilecek, teknoloji, multimedya ve simülasyonlar kullanılarak etkileşimli deneyleri izleme fırsatına sahip olacak, zengin bir etkinlik, oyun, yarışma ve eğlence programında bilimsel ekipmanları kullanma fırsatına sahip olacak.

Bu yıl, bilim meraklıları ilk kez, canlı yayın hizmetini kullanarak etkinliğin ana sahnesini RIF Facebook sayfası ve YouTube kanalı aracılığıyla Fuardan canlı olarak uzaktan izleyebilecek.

Daha fazla bilgi Vakfın web sitesinden www.research.org.cy  veya Facebook sayfası: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy alınabilecek.

Etkinliğin sponsorluğunu DIAS Group, Sigma TV ve KHA üstlendi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı