Kıbrıs Ulusal Yatırım Tanıtım Otoritesi Invest Cyprus, Kıbrıs’ı yatırım ve iş faaliyetleri için birinci sınıf bir destinasyon hâline getirme yönünde devam eden çabalarının bir parçası olarak Hindistan 2024 Akdeniz İş Konseyi toplantısına katıldı.

Yapılan basın açıklamasına göre, 6 Eylül’de Yeni Delhi’de düzenlenen Hindistan 2024 Akdeniz İş Konseyi toplantısı, Hindistan Dışişleri Bakanlığı ve Hindistan Sanayi Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Toplantıya Yunanistan, Fransa, İtalya, Malta, Hırvatistan ve Bulgaristan dâhil olmak üzere 28 ülkeden üst düzey iş insanları ve hükûmet temsilcileri katıldı.

Invest Cyprus, 5 Eylül 2024'te teknoloji ve hizmet sektörlerine odaklanan özel bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyerek Hindistan’daki stratejik katılımını başlattı.

Basın açıklamasında, Hindistan’dan birçok önemli işletmenin katıldığı yuvarlak masa toplantısında, Kıbrıs’ın iş dostu ortamı, teknoloji merkezi olarak büyüyen itibarı ve genişleme arayan şirketler için Avrupa Birliği’ne ideal bir geçit olarak stratejik konumu hakkında derinlemesine tartışmalara olanak sağlandığı belirtildi.

Yuvarlak masa toplantısında, Araştırma, Yenilik ve Dijital Politika Müsteşarı Nicodemos Damianou, hükûmetin dijitalleşme ve yenilik konusundaki politika yönünü ana hatlarıyla açıkladı; dijital dönüşüm ve araştırma odaklı bir ekonomiyi ilerletme stratejilerini vurguladı; gelecekteki gelişmelere ilişkin düşüncelerden bahsetti.

Kıbrıs Baş Bilim İnsanı Demetris Skourides, Hint şirketlerinin Kıbrıs Mükemmeliyet Merkezleri ile olası iş birliği alanlarını vurgulayarak araştırmanın ticarileştirilmesindeki atılımlarını anlattı.

Invest Cyprus CEO’su Marios Tannousis, bu tartışmalar sırasında Kıbrıs’ın cazipliğini, elverişli vergi rejimi ve kalifiye iş gücü gibi diğer avantajları katılımcıların bilgisine getirdi.

Tannousis, ülkenin uzun vadeli ortaklıklar ve kalıcı iş ilişkileri geliştirme konusundaki kararlılığını yineledi; Kıbrıs’ın Avrupa’da yatırım ve genişleme fırsatları arayan Hintli şirketler için birinci sınıf bir destinasyon olduğunu vurguladı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı