New York'ta temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammad Mustafa ile görüşmesinden sonra Somali Dışişleri Bakanı Ahmed Muallim Fiqi ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkilerle Avrupa Birliği (AB)-Somali arasındaki ilişkiler gözden geçirildi.

Yapılan resmî bir basın açıklamasına göre, Dışişleri Bakanı Kombos daha sonra art arda Papua Yeni Gine Dışişleri Bakanı Justin Tkatchenko ve Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dr. Vince Henderson ile görüşmeler yaptı.

Görüşmelerde ikili ilişkiler ve iki ülke arasındaki uluslararası örgütler içindeki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Constantinos Kombos öğleden sonra Lübnan Dışişleri Bakanı Dr. Abdullah Bou Habib ile bir toplantı yaptı ve kendisiyle bölgedeki ve özellikle Lübnan'daki son gelişmeleri görüştü.

Kombos görüşmede, kısıtlama ve gerginliğin azaltılması gerektiğini vurguladı; Kıbrıs’ın ABD ve Fransa’nın arabuluculuk çabalarına desteğini yineledi.

Dışişleri Bakanı’nın ikili temasları, ikili ilişkilerin ve Avrupa Birliği (AB)-Fas ilişkilerini görüştüğü Fas Dışişleri Bakanı Nasser Bourita ile görüşmesiyle sona erdi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı