Avrupa Kültür Başkenti aday şehri Lefkoşa 2030, görsel sanatçı PASHIAS'ın küratörlüğünde “OTHONI” eylemi altında bir dizi kamusal sanat girişimi düzenliyor. Lefkoşa Belediyesi konuyla ilgili bir basın açıklamasıyla Kıbrıs'tan ve yurt dışından sanatçılara sanat eserleri için açık bir çağrı yayınlıyor.

Duyuruda, sanatçıların 27 Ekim 2024 Pazar gününe kadar othoni.open@gmail.com adresine e-posta yoluyla tam adlarını, kişisel internet sitelerini, eserlerinin başlığını ve gerekirse uygun şifreyle birlikte videonun bağlantısını (YouTube / Vimeo / Google Drive / WeTransfer) gönderebilecekleri belirtildi.

Duyuruda özellikle Kıbrıs'tan ve yurt dışından sanatçılar; eserlerini sosyal içermeye yönelik acil ihtiyaç üzerine bir video projesi şeklinde sunmaya davet edildi. Her bir videonun hareketli bir görüntü önermesi, bir ortamı ortaya çıkarması ve lirik bir jest, kişisel bir ifade veya kamusal bir bozulma biçimini içermesi gerektiği belirtiliyor.

Sanatçıların birer ile üçer eser gönderebileceği, videoların herhangi bir uzunlukta, tercihen 1920 x 1080p veya 1080 x 1920p çözünürlükte olabileceği ve Smart Lefkoşa ekranlarının hem yatay hem de dikey yönlendirmeye sahip olacağı belirtildi. Projenin her iki formata dönüştürülmesinden organizasyon ekibi sorumludur. Nihai sunum ses içermeyecektir. İçerikle ilgili olarak, şiddet ve nefret söyleminin tasvir edilmesine izin verilmemektedir.

Davetiyede, seçilen her bir sanatçının eserinin Smart Lefkoşa'nın ekranlarında bir hafta sonu boyunca sürekli olarak tekrarlanacağı ve her bir sanatçının eserinin ekranlarda kullanımı için 150 avro tutarında maddi bir meblağ alacağı belirtilmektedir. Tüm telif hakları sanatçıya aittir. Videolar organizasyon ekibi tarafından bütün olarak yayınlanmayacak, sadece tanıtım amaçlı bir görüntü ve kısa bir fragman şeklinde yayınlanacak.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı