27-28 Eylül 2024 tarihlerinde Malta'da düzenlenen Ortak Refah Topluluğu Hemşire ve Ebeler Federasyonunun (Commonwealth Federation of Nurses and Midwives - CNMF) 6. kongresinde Kıbrıs da yer aldı.

Kongrenin teması "Herkes İçin Sağlık, Hemşireler ve Ebeler: Zorlukları Karşılamak, Yolunu Göstermek" olarak belirlenen etkinlikte, yaklaşık üç yüz hemşire, ebe ve diğer sağlık profesyoneli Kıta Topluluğu’nun üye ülkelerinden katıldı. Kıbrıs'tan yaklaşık 40 delege kongreye katıldı.

Kongrenin açılış töreni, Kıta Topluluğu Hemşire ve Ebeler Federasyonu Başkanı Profesör Kathleen McCourt’un selamlamasıyla başladı. Ardından Royal College of Nurses (RCN) Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Theresa Porrett birr konuşma yaptı. Kıbrıs adına PASYNM Başkanı Dr. Stavros Vryonidis, Malta’yı temsil eden Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği Başkanı Paul Pace ile selamlarını iletti.

Kongre süresince, çeşitli ülkelerden gelen katılımcılar önemli sunumlar gerçekleştirdi ve sergiler düzenlendi. Kıbrıs’tan yedi öneri sunuldu; bunların üçü gebe sağlığıyla ilgili, dördü ise genel hemşirelik konularına odaklanmıştı. Bu sunumlar, küresel sağlık sorunlarına yerel çözümler getirme çabasının bir parçası olarak büyük takdir topladı.

Etkinliğin kapanışını, Kanada’dan Dr. Deva-Marie Beck’in "Hemşirelerin Sesleri: Tabandan Küresele" başlıklı inspiratif sunumu gerçekleştirmesi sağladı. Bu konuşma, hemşirelerin küresel sağlık alanındaki etkisini ve önemini vurgulayarak kongreye anlamlı bir son kazandırdı.

Kıbrıs Hemşireler ve Ebeler Birliği (PASYNM) tarafından yapılan açıklamada, ülkemizin sağlık profesyonellerinin uluslararası alanda aktif rol alarak bilgi ve deneyim paylaşımına devam edeceği vurgulandı. Bu tür uluslararası kongreler, sağlık sektöründeki gelişmeleri takip etmek ve küresel iş birliğini güçlendirmek açısından büyük önem taşıyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı