Üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik yetişkinlere Yunanca dil kursu "Greek for Me", projenin sahibi olan Sosyal İnovasyon Merkezi (CSI) iş birliğiyle başlıyor. Eğitim programı, Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı (YPAN) bünyesindeki Devlet Eğitim Enstitüleri (KIE) ağı aracılığıyla Kıbrıs'ın her yerinde sunulacak.

 

18 ay sürecek olan Greek for Me projesi (AMIF/SO2/2024/6), 2021-2027 dönemi için Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen dil eğitimi için entegrasyon önlemleri kapsamına giriyor ve İltica, Göç ve Entegrasyon Fonu tarafından finanse ediliyor.

 

Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, "Program kapsamında sunulan dersler, hedef grubun ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmış ve ortak Avrupa referans çerçevesine (CEFR) uygun olarak hazırlanmıştır. Derslerin, katılımcılara Yunanca sözlü ve yazılı anlama ve ifade etme becerilerini kazanmaları veya geliştirmeleri için bilgi sağlaması ve nihayetinde A1, A2 ve B1 düzeylerinde Yunanca yeterlilik sertifikası almaları hedeflenmektedir."

 

Bakanlık açıklamasında, "Yunanca dilinin öğrenilmesinin, üçüncü ülke vatandaşı olan yetişkinlerin günlük yaşamlarında iletişimlerini geliştirmelerine, iş piyasasına erişim olanaklarını artırmalarına ve genel olarak Kıbrıs toplumuna entegrasyonlarını desteklemesine yardımcı olması bekleniyor" ifadelerini kullandı. 

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı