Cumhuriyet Başsavcısı Giorgos L. Savvides ve Yardımcısı Savvas A. Angelides, salı günü öğleden sonra Hukuk Dairesinde Hintli yetkililerle bir araya gelerek Kıbrıs ve Hindistan'daki adalet sistemleri ve her iki ülkedeki yüksek mahkemelerin işleyişi hakkında kapsamlı bir görüş alışverişinde bulundu.

Hukuk Dairesinden yapılan açıklamaya göre, Savvides ve Angelides, Hindistan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Surya Kant, Hindistan Başsavcısı Dr. R. Venkataramani ve    Britanya Ortak Refah Ülkeleri Hukuk Eğitimi Birliği Başkanı Profesör Dr. S. Sivakumar ile bir araya geldi. Hintli yetkililere, Hindistan'ın Kıbrıs Yüksek Komiseri Shri Manish eşlik etti.

Görüşmenin "çok samimî bir atmosferde" gerçekleştiği belirtilen açıklamada, Kıbrıs Cumhuriyeti Başsavcısı'nın, Anayasa'dan kaynaklanan yetki ve sorumluluklarını da anlattığı ifade edildi. Açıklamada, yabancı yetkililerin ise, geniş bir yüzölçümüne ve nüfusa sahip bir ülke olan Hindistan'ın yargı sisteminin işleyişini ve özelliklerini anlattıkları kaydedildi.

Hukuk Dairesi Akademisi ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Hindistan'daki hukuk fakülteleri tarafından sunulan eğitim programları hakkında da ayrıntılı bir görüşme yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bu bağlamda, mümkünse, yıl içinde bilgi ve uzmanlık paylaşımı için karşılıklı ziyaretlerin yapılması görüşüldü" denildi.

Son olarak, Hintli yetkililerin, Kıbrıs Cumhuriyeti Başsavcısı'nı Hindistan'ı ziyaret etmeye davet ettikleri belirtildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı