Araştırma, Yenilik ve Teknoloji Bilim İnsanları Başkanı Demetris Skourides, iş birliğini genişletme yollarını araştırmak amacıyla Japonya'da bir dizi temasta bulundu.

Yapılan resmî basın açıklamasına göre Skourides Japonya’daki temaslarında, Kıbrıs’ın Araştırma ve Yenilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği önemli ilerlemeyi anlattı.

Demetris Skourides, Kyoto kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Birliği (AB) Japonya Bilim Politikası Forumu kapsamında düzenlenen “Dönüştürücü Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikalarına Doğru” konulu bir toplantıya katıldı.

Avrupa Komisyonu’nun Japonya Büyükelçisi Jean-Eric Paquet ve Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı (JST) Başkanı Kazuhito Hashimoto tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, Japonya Başbakanı’nın Bilim, Teknoloji ve Yenilik Danışmanı Ueyama Takahiro, Avrupa Birliği ve Japonya’dan üst düzey hükûmet yetkilileri, Litvanya ve Slovenya Bilim Bakanları Dr. Justas Nugaras ve Igor Papic, Bulgaristan’dan Nikolay Vitanov, Finlandiya’dan Sari Multala ve Kore Cumhuriyeti'nden Yoo Sang-im, Sony Araştırma  CEO’su Hiroaki Kitano, KCAST Suudi Arabistan Başkanı Munir Eldesouki ve İtalyan Araştırma Konseyi Başkanı Maria Chiarra Carozza da yer aldı.

Toplantıda, toplum üzerindeki etkiyi artırmak amacıyla bilim ve teknoloji alanında politika yürütmeyle ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Skourides Kanada’da Quebec Bilim İnsanları Başkanı Remi Quirion ile bir görüşme yaptı.

Demetris Skourides, Japonya ziyareti süresince Araştırma, Yenilik ve Dijital Politika Bakan Yardımcısı Nikodemos Damianou’ya, Japon Hükûmetinin üst düzey yetkilileriyle ve Bakanlar arasında yuvarlak masa toplantısında eşlik etti; üniversitelerin, araştırma enstitülerinin ve yenilikçi şirketlerin temsilcileriyle de görüşmelerde bulundu.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı