Turizm Müsteşarlığı salı günü, 6-8 Ekim tarihleri ​​arasında Bahreyn’de düzenlenen Routes Dünya Hava Yolu Konferansı’nda Kıbrıs’a “Destinasyon Ödülü” verildiğini duyurdu.

Routes Dünya konferansı 1995’ten bu yana her yıl düzenleniyor ve önde gelen hava yolları, havalimanı şirketleri ve dünyanın dört bir yanından diğer havacılık paydaşları da dâhil olmak üzere küresel rota geliştirme topluluğundan üst düzey yöneticilere ev sahipliği yapıyor.

Bu yılki konferansa dünyanın dört bir yanından 230’dan fazla önde gelen hava yolunun ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren 680’den fazla şirket katıldı.

Routes Ödülleri, turizm otoritelerinin, işletmelerin ve bireylerin turizmdeki ve özellikle hava bağlantısındaki performanslarıyla ilgili başarılarının tanınması amacıyla veriliyor.

Kıbrıs’ı temsil eden ve “Turizm Otoriteleri” kategorisinde yer alan Turizm Müsteşarlığı, Kıbrıs’ı tanıtma ve ağının daha da geliştirilmesine yaptığı önemli katkılardan dolayı "Destinasyon” Ödülü”nü aldı.

Filipinler Turizm Bakanlığı, Japonya Ulusal Turizm Örgütü, İspanya Promotur - Kanarya Adaları Turist Kurulu ve Malta Visit Malta da kategorinin son aşamasına geldiler ancak Kıbrıs'ın delegelerin oylarıyla bu yılın “Destinasyon Ödülü’nün kazananı oldu.

Turizm Müsteşarı Kostas Koumis yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın "Destinasyon Ödülü" ile ödüllendirilmesinin ülke için büyük başarı olduğunu, uluslararası alanda sahip olduğu tanınırlığın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Turizm sektöründeki uluslararası ayrımların her zaman önemli olduğunu, destinasyona prestij, tanınırlık ve dinamik kattığını ifade eden Koumis, Kıbrıs’ın bu başarıyı elde etmesinde ülkenin turizm ekosisteminde yer alan herkes kutlamaları hak ettiğini söyledi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı