Lefkoşa'daki Filistin Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs'a akrediteli Arap devletlerinin büyükelçileri pazartesi sabahı acil bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının amacı, Filistin ve Lübnan'a destek için ortak bir eylem planı oluşturmak ve bölgedeki durumu değerlendirmekti.

Açıklamada, toplantının Kıbrıs'taki Filistin Devleti Büyükelçiliği'nin yerleşkesinde yapıldığı belirtildi. Büyükelçiler, Filistin ve Lübnan'da devam eden gerginlik ve çatışmaların son bulması için diplomatik çabaların artırılması konusunda görüş birliğine vardılar.

Açıklamada, "Toplantının amacı, çabaları seferber etmek ve Filistin ile Lübnan'a destek için ortak bir eylem planı ele almaktı. Bu plan, İsrail'in saldırganlığının sona erdirilmesi ve her iki bölgede de ateşkesin sağlanması için diplomatik baskı uygulanmasını içeriyor" ifadesi kullanıldı.

Büyükelçiler, uluslararası toplumun dikkatini bölgedeki insanî krize çekmek ve barışın tesis edilmesi için daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladılar.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı