Cumhurbaşkanı’nın eşi, Nikos Christodoulides'in cumhurbaşkanlığı görevine başlamasından bu yana herhangi bir eğitim veya diğer ödenek için başvuruda bulunmadı. Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis bu bilgiyi "X" platformu üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Letymbiotis, Mart 2023-Haziran 2023 dönemi için Philippa Karsera Christodoulides’in, öğrenim ücretleri sübvansiyonunun bir kısmına denk gelen miktarı cumhuriyete iade ettiğini ve bununla ilgili olarak daha önce medya kuruluşlarına bilgilendirme yapıldığını ekledi.

Sözcü ayrıca, eğitim ödeneğinin, diplomatların çocuklarının Kıbrıs'ta veya yurt dışında okuduğu özel okulların öğrenim ücretlerinin bir kısmının ödenmesini kapsadığı ve tam bir karşılamayı içermediği vurguladı.

Sözcü, bu ödeneğin sadece diplomatın başvuruda bulunması hâlinde ve Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü tarafından yıllık bazda onaylandığını veya reddedildiğini belirterek "Mart 2023'ten itibaren Sayın Karsera böyle bir talepte bulunmadı," diye vurguladı.

Hatırlanacağı üzere First Lady Karsera Christodoulides 1999 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığındaki görevine başlamıştı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı