Müzakereci Menelaos Menelaou, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada 15 Ekim'de New York'ta yapılacak toplantı öncesinde, cuma günü Kıbrıs Siyasi Grubu'nun oturumu "yapıcı ve verimli bir ruhla" gerçekleştirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sabah saatlerinde gerçekleşen Kıbrıs Siyasî Grubu oturumu hakkında KHA'nın sorularını yanıtlayan Menelaou, "yapıcı ve verimli bir ruh içinde" bir istişarenin yapıldığını belirtti.

Menelaou'ya göre, New York'ta yapılan temaslar ve yaklaşan öğle yemeği öncesinde Siyasî Grup bilgilendirildi ve grup üyeleri kendi görüşlerini "yapıcı ve verimli bir ruhla" ifade ettiler.

Menelaou, Cumhurbaşkanı’nın önümüzdeki haftanın başında New York'a "güçlenmiş" bir şekilde, Ulusal Konsey toplantısının ardından Cumhurbaşkanı'nın da belirttiği gibi, "yaklaşan yemekten olumlu bir sonuç alabilmemiz için" intikal edeceğini kaydetti.

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum tarafının New York'ta BM Genel Sekreteri ve Kıbrıs Türk lideri ile yapacağı görüşmeye hazırlandığını belirtmişti. Müzakereci Menelaou'nun, kendisiyle istişare ettikten sonra, Ulusal Konsey'de belirtilenlerin devamı olarak, cuma günü Kıbrıs Siyasi Grubu'nu görüş alışverişi için toplantıya çağıracağını açıklamıştı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı