Temsilciler Meclisinde Ortodoksluklar Arası Parlamenterler Meclisi (OPM) üyesi olan Milletvekili Elias Myrianthous, Berlin'de düzenlenen ve "Yapay Zekânın Dinî Özgürlüğe Etkileri" temalı Uluslararası Dini Özgürlük Bakanlar Konferansı'na OPM heyetiyle birlikte katıldı ve etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Temsilciler Meclisinden yapılan açıklamaya göre, Almanya Federal Meclisinde (Bundestag) gerçekleşen ve "Din veya İnanç Özgürlüğü ve Yapay Zekâ: Milletvekilleri Zorluklara ve Fırsatlara Nasıl Cevap Vermeli?" konulu gayriresmî bir toplantı esnasında, Myrianthous Avrupa Parlamentosu Araştırma Servisi'nin "Avrupa'da Dini Hoşgörüsüzlüğün Yükselişi" başlıklı raporuna atıfta bulundu. Bu raporun, insan hakları kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve dini toplulukların Avrupa'da dini özgürlük ve hoşgörü durumuna ilişkin artan endişelerine yanıt olarak hazırlandığını vurguladı.

Ardından, Myrianthous toplantıya katılanlara Ortodoksluklar Arası Parlamenterler Meclisi, Avrupa Kiliseler Konferansı, Katolik Piskoposluk Konferansları Komisyonu ve "Avrupa için Birlikte" organizasyonunun ortak imzasıyla yayımlanan "Selanik Metni - Çağrısı" hakkında bilgi verdi. Bu belgede, Hristiyan değerleri etrafında şekillenen bir dizi meseleye yönelik endişelerin dile getirildiğini açıkladı.

Son olarak, Myrianthous, OPM'nin Avrupa Parlamentosu'nun Din veya İnanç Özgürlüğü ve Dini Hoşgörü (FoRB & RT) için kurulacak olan ve yeniden yapılandırılması beklenen partiler arası grupla olan yapıcı iş birliğinin devamını sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı