Avrupa Birliği'nin Akdeniz'e kıyısı olan dokuz üye ülkesinin Baf'taki Minthis Resort'ta düzenlenen 11. MED9 Zirvesindeki görüşmeleri, cuma öğleden sonra yayımlanan Ortak Bildiri ile sona erdi. Devlet ve hükûmet başkanlarının katılacağı ortak bir basın toplantısının yapılması bekleniyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’in başkanlık ettiği zirveye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı ‘Kyriakos Mitsotakis, İspanya Başbakanı Pedro Sánchez Pérez-Castejón, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Malta Başbakanı Robert Abela, Slovenya Başbakanı Robert Golob ve Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel katıldı.

Ürdün Kralı ve Veliaht Prensi de MED9 Zirvesi çalışmalarının bir bölümüne katılırken, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de zirvede hazır bulundu.

Zirve programı kapsamında, Orta Doğu'daki durumun ana tartışma konusu olduğu bir çalışma öğle yemeği ve AB-Ürdün ilişkileri ile yeni AB kurumsal döngüsü bağlamında Akdeniz önceliklerine ilişkin iki çalışma oturumu yer aldı.

Liderlerin, iki çalışma oturumu arasında aile fotoğrafı çektirdikleri belirtildi. Ürdün Kralı ve Veliaht Prensi, aile fotoğrafının ardından zirveden ayrıldı.

KHA/ZS/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı